Praktiske oplysninger

Åbningstider på skoledage:
 
Mandag til torsdag kl. 13:45 til 17:00
Fredag kl. 13:45 til 16:00
I ferier og på skolefridage kl. 9:00 til 16:00

Åbningstider på skolefridage og i -ferier:
kl. 09.00 – 16.00

Faste lukkedage:
Juleaftensdag den 24. december
Alle dage mellem jul og nytår
Nytårsaftensdag 31. december
Fredag efter Kr. himmelfartsdag
Grundlovsdag 5. juni
Alle helligdage
 
Personale:
 
Pædagog: Emil Pedersen
Pædagog: Rikke Kyhnauv
Pædagog: Hassan Jaber
 
Udover det faste personale har vi en PAU- studerende i praktik.
 

Telefonnummer:
 
Klub 4452 5850
 
E-mail:
[email protected]
[email protected]
 
 
Adresse:
Engskolevej 11
2730 Herlev
 
Klubbens profil:
Teater og sport har de sidste mange år været de dominerende og gennemgående aktiviteter i klubben. Der spilles fodbold i klubben i hele åbningstiden, og når lejlighed byder sig deltager vi i turneringer. Målet med fodbold er at skabe en god balance mellem de der bare vil hygge sig og de mere ambitiøse. Fodbold i klubben skal være for alle, det elitære overlader vi til fodboldklubberne.
Vi understøtter børnene når de selv vil arrangere turneringer, vil dømme kampene og danne hold. Fællesskaber og rummelighed målet og rammerne for fodbold i klubben.
Teater dækker over en lang række af aktiviteter i klubben. Vi har børnene skriver og synger for hinanden, rap, comedy og meget mere bliver blandet sammen i teaterværkstedet i kreative og spændende fremførelser. I perioder arbejder vi tematisk med forskellige kreative udtryksformer som forumteater, teatersport, trylleshow og gøgl.
 
Klubbens fokusområder:
  
Fra SFO til Klub
Brobygning fra SFO Engen til Spar2
Maj starter 3 klasserne i klubben. For at gøre denne overgang til en god oplevelse for børn og forældre har vi sammen med kontaktpædagogerne for 3 klasserne planlagt en køreplan for aktiviteterne. Børnene bliver introduceret for klubben, både børn, personale og de udfordringer og muligheder der er i klubben. Målet for brobygningen er at skabe trygge rammer for forældre og børn.
Vi starter i januar med besøg i klubben, og i februar vil der blive inviteret til orienterings møde for nye forældre. Køreplanene aftales mellem pædagoger fra Spar2 og SFO Engen og vil komme på forældreintra sidst i januar.
 
Forplejning:
Hver eftermiddag mellem 14.30 til 15.00 kan børnene købe en lille anretning.
Vi tilstræber at servere sunde og økologiske produkter. Målet er at halvdelen af grundprodukterne er økologiske.  Sammen med børnene tilrettelægger vi en menu i løbet af ugen der er både sund og attraktiv. Det kan typisk være grovboller med salat, pizzasnegle, risengrød og pastasalat, ris og fisk. Prisen er 10 kr. for et måltid. (1 jan.14)
 
Vi har frugt efter sæsonen og det koster 2.50 for et stykke frugt. Brikjuice koster 4 kr. og man kan kun købe en brik pr. dag. Vi har en vandautomat så der er altid adgang til en forfriskende koldt vand.
Aktiviteter og værksteder:
Kreativt værksted
Her kan børnene lære at arbejde i forskellige materialer. Aktiviteterne
spænder fra tegne og male til at lave smykker, lægge ansigtsmaling,
arbejde i ler, voks, koge bolsjer m.m. Alle materialer vi bruger er godkendte
til formålet.
 
IT:
Her er der computere både stationære og bærbare samt playstation.
Børnene booker sig ind på en tid, og det giver så mulighed for at spille en
halv time.
En stor del af spillene spilles online, det giver udfordringer som vi snakker med børnene om. Vi har en IT poitik i klubben som læner sig op ad de retningslinier der anbefales af Ungdomsringen.
I forbindelse med første maj børn er vi i dialog med forældrene omkring hvilke spil børnene må spille, og hvad vi skal tilbyde.
 
Mobilværksted:
Cykler, løbehjul og sæbekassebiler og andre større ting må vi af pladshensyn lave uden-  dørs på terrassen, og derfor være projekter der er afhængig af årstiden.
 
Kaninhuset:
Kaninerne danner rammen om et helt specielt miljø i Spar2. Vi har 15 kaniner
og de deles, så der er 2 børn om hver kanin. Her introduceres børnene til dyrevelfærd, pasning og pleje af kaninerne. Det skaber et fællesskab om opgaven og glæderne ved at yde omsorg. Det er en opgave at have ansvar
for en kanin, og børnene udfordres til at samarbejde om pleje ved sygdom
og ferier. Der afholdes jævnligt møder med børnene, hvor der planlægges og vejledes i pleje og pasning.
 
Sport og leg:
En stor del af vores aktiviteter foregår i idrætshallen og på boldbanen. Vi spiller jævnligt interne turneringer i fodbold, og mindst 2 gange i vintersæsonen deltager vi i turneringer i indendørs fodbold. Udover fodbold er det rundbold på boldbanen, hockey i hallen og stikbold der optager børnene.
 
Køkkenet:
Børnene har mulighed for at bage kager, boller og brød. Vi har opskrifter på de mest almindelige kager og brød, opskrifter der er rettet til så der bliver brugt  mindst mulig sukker og fedtstof.
Børnene er med i hele processen, og aktiviteten giver mange gode snakke om kost og ernæring. Samtidig er der meget i læring i forhold til mål og vægt, temperatur, tid og hygiejne.
Alt hvad der bages skal tages med hjem, børnene får naturligvis en smagsprøve, men det må ikke nydes i klubben.
 
Ture:
i vinterperioden tilstræber vi at have en tur i svømmehallen en gang om ugen. Alle børn kan deltage, men det kræver forældretilladelse og tilmelding.
Vi bruger Hjortespringbadet og Glostrup fritidscenter.
De dage vi tager til Glostrup er der en pris på 15 kr. til dækning af entre og transport, Hjortespringbadet er gratis, og i sommerperioden vil der være mulighed for at cykle frem og tilbage.
 
På skoledage er der begrænset tid til ture, men på skolefridage og i ferier tager vi på tur når der er lyst og interesse. Eksempler på ture kan være Frilandsmuseet, havnerundfart,  Lejre forsøgscenter, biografen, tivoli, besøg i andre klubber, middelaldermarked og meget mere. Børn stemmer med fødderne, så de har stor indflydelse på hvor turen går hen.
 
Skole og klubsamarbejde:
Som en del af Herlev Byskole afdeling Eng har vi et tæt samarbejde med undervisningsdelen. Vi deltager i hele mellemtrinnet hvor vi støtter op omkring det sociale liv i klasserne og det enkelte barns trivsel.
Skolen og fritidsdelen udarbejder i fællesskab en årsplan som indeholder mål og indsatsområder .
I skoleåret 2013/2014 har pædagogerne hver mandag en aktivitetstime i alle klasserne. De timer har et tema som vi arbejder ud fra sammen i samarbejde med lærerne. Temaerne i skifter for hver skemaperiode og vil i foråret 14 være ” den interkulturelle dimension” og
lektiecafeer”.