Velkommen til Herlev Byskole

På Herlev Byskole arbejder vi med, at skolen er vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder styrker og udvikler krop, hjerne og hjerte. Her udvikler vi bæredygtige mennesker til den virkelighed, som kommer dem i møde.

På Herlev Byskole arbejder vi som én skole, med én opgave og ét personale i tidsrummet 6.30-21.30.

Skoledagen er præget af en god og positiv ånd, hvor læring i fællesskabet og venskabsklasser er del af det at være én blandt mange.

Skolen er beliggende på 2 matrikler og er opdelt i 3 samarbejdende afdelinger med fællesanvendte lokaler og bygninger.

Matriklerne er Afd. Eng og afd. Elverhøj

• Indskoling, med SFO for 0.-3. kl., beliggende på både Eng og Elverhøj
  • Mellemtrin, med klub for 4.-6. k., beliggende på både Eng og Elverhøj
  • Overbygning, med Unge cafe for 7.-9. kl., beliggende på Eng

Skolen har 4-5 spor med ca. 810 elever. Heraf går flere end 340 i SFO og flere end 180 i Klub

Personalet udgør ca. 105 fastansatte medarbejdere.

Julehilsen

Juleferien nærmer sig på Herlev Byskole.
December måned har budt på den første sne og masser af julestemning på begge matrikler .

Elverparken har fået sat nyt lys op, så det er blevet mere sikkert at færdes på gang og cykelstier i vintermørket.

Små og store elever har lavet julepynt og aktiviteter og har på den måde bidraget til, at julestemningen har været i top på skolen.
I madkundskab har 6b lavet julemiddag og dækket julebord.
På biblioteket er der julequiz med nye spørgsmål hver dag.

Vores elever har gået Lucia både for deres klassekammerater, lærere og pædagoger og ikke mindst til julefesten torsdag d. 14. december om aftenen for elever og deres familier.

Efter nytår venter der nye spændende opgaver og oplevelser.

Herlev Byskole skal i gang med at arbejde med FN’s Verdensmål og den 1. maj byder vi endnu et kuld dejlige og skoleparate børn velkommen på begge matrikler.

Alle børn og voksne på Herlev Byskole ønsker god jul og godt nytår.

MatematikFessor

Skoleportens intrasider

Opskrift på pebernødder

250 g hvedemel
175 g smør
1 tsk. vaniljesukker
125 g sukker
0,5 tsk. hvid peber(stødt)
1 stk. citron, skal heraf (usprøjtet)
1 stk. æg

Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldr smørret ned i hvedemelet og tilsæt hvid peber, sukker og revet citronskal. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen.

Dejen trilles i små kugler som er lidt større end hasselnøddekerner og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pebernødderne bages midt i ovnen i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist, før de lægges i en tætsluttende kagedåse.